Tietoa meistä

Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY) on tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka kokoaa yhteen tuulivoima-alasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja. Vuonna 1988 perustettu yhdistys jakaa tietoa, ja tukee tuulivoima-alan kehitystä ja toimintaa Suomessa. Yhdistyksellä on neljä työntekijää, joiden pääpaikka on Jyväskylässä.

STY:n visiona on

Rakentaa suomalaisille puhdasta ja turvallista omaa energiantuotantoa.

Työllistää luomalla kotimaista kannattavaa uusiutuvan energian liiketoimintaa.

Toteuttaa puhtaampaa huomista jo tänään.

Jäsenyys

STY:n jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Tällä hetkellä yhdistyksellä on yli 220 henkilöjäsentä sekä yli 170 yritys- ja yhteisöjäsentä. Jäsenyritysten kirjo on laaja: voimala- ja komponenttivalmistajista hanketoimijoihin, laki- ja konsulttitoimistoista kuljetus- ja nostoyrityksiin. Joukossa on myös kuntia ja oppilaitoksia. Jäsentensä tuella STY on tuulivoima-alan johtava ja näkyvä vaikuttaja.

STY:n jäsenet saavat ensikäden tietoa ajankohtaisista asioista ja pääsevät yhdistyksen kautta vaikuttamaan uusien toimintatapojen ja -linjausten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jäsenet saavat näkyvyyttä verkkosivuilla ja yhdistyksen toimittamassa Tuulivoima -lehdessä. Yhdistyksen tapahtumat ja jäsenillat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia tiedonhankintaan ja verkostoitumiseen alan toimijoiden kesken. STY:n jäsenenä olet viemässä suomalaista tuulivoima-alaa kohti tulevaisuuden tuulia!

Tutustu yhdistyksen jäsenetuihin ja jäsenmaksuihin täältä.

STY:n hallitus

Yhdistyksen hallitus kokoontuu vuosittain kahdeksasta kymmeneen kertaan keskustelemaan tuulivoiman edunvalvonnasta, ajankohtaisista asioista sekä tekemään päätöksiä yhdistyksen toiminnasta. Hallituksen lisäksi yhdistyksellä on kolme valiokuntaa, jotka käsittelevät asioita esimerkiksi teknisestä tai edunvalvonnallisesta näkökulmasta. Vuosikokous järjestetään keväisin maaliskuun tienoilla.

Vuoden 2015 hallituksessa toimivat:

Puheenjohtaja: Jari Suominen, St1 / TuuliWatti Oy

Veli-Pekka Alkula, Ramboll (Marko Olli, Ramboll)
Sampsa Hario, Lumituuli Oy (Urpo Hauvonen, Hafmex Oy)
Jenny-Li Holmström, Taaleri Oyj (Erkki Kunnari, Taaleri Oyj)
Esa Holttinen, henkilöjäsen (Anders Stenberg, wpd Finland)
Karoliina Joensuu, Pöyry (Timo Laakso, henkilöjäsen)
Marja Kaitaniemi, Nordisk Vindkraft Oy (Jukka Kuuskoski, henkilöjäsen)
Paula Kohvakka, Nordex (Jukka Aalto, Nordex)
Lauri Lammivaara, Megatuuli Oy (Seppo Savolainen, Megatuuli Oy)
Pasi Valasjärvi, Siemens (Sami Kuitunen, EPV Energia Oy)
Miia Wallén, henkilöjäsen (Taru Kaarlela, JBE Service Oy)