Haku
Twitter Facebook LinekdIn Instagram
EN
FI | EN
Twitter Facebook LinekdIn Instagram

 

Tietoa tuulivoimasta

 Tuulivoimahankkeet Suomessa

Suomessa oli vuoden 2018 lopussa yhteensä 698 tuulivoimalaa, joiden kokonaiskapasiteetti oli 2041 MW. Vuonna 2018 sähköä tuulivoimalla tuotettiin 5,8 TWh, jolla katettiin Suomen sähkönkulutuksesta 6,7 prosenttia.

Tutustu tarkemmin Suomen tuulivoimatilastoihin Tilastot-sivulla.

STY:n hankelista - suunnittelussa olevat hankkeet

STY:n vuosittain suorittaman tuulivoimahankkeiden kartoituksen mukaan helmikuuhun 2019 mennessä Suomessa oli julkaistu tuulivoimahankkeita lähes 16 500 megawatin (MW) edestä. Merelle suunniteltujen hankkeiden osuus on noin 3500 MW.

Suomeen suunnittelussa olevat hankkeet. (päivitetty 2/2019). Listan tiedot on päivittänyt Etha WInd.

Kartalle sijoitettuna Suomen tuulivoimahankkeet ovat nähtävissä Etha Windin verkkosivuilla osoitteessa http://ethawind.com/map/

Rakenteilla olevat hankkeet

Suomessa on julkaistu useita tuulivoimainvestointeja, joissa rakentaminen on jo käynnissä. Osa hankkeista rakennetaan ilman tukea, osa hankkeista voitti uusiutuvan energian kilpailutuksen. Nämä hankkeet löytyvät listattuna tästä excelistä. (Päivitetty 13.1.2020)

Toiminnassa olevat tuulivoimahankkeet

Tästä excel-tiedostosta löydät kaikki Suomeen 1991 - 2018 rakennetut tuulivoimalat. Mikäli voimala on purettu, on sarakkeessa J arvo 0, ja purkuvuosi näkyy sarakkeessa K.