Haku
Twitter Facebook LinekdIn Instagram
EN
FI | EN
Twitter Facebook LinekdIn Instagram

 

Tietoa tuulivoimasta

 Tuulivoimahankkeet Suomessa

Vuoden 2019 aikana Suomeen rakennettiin 56 uutta tuulivoimalaa (243 MW) ja vuoden lopussa Suomessa oli yhteensä 754 tuulivoimalaa, joiden kokonaiskapasiteetti oli 2284 MW. Vuonna 2019 sähköä tuulivoimalla tuotettiin 5,9 TWh, jolla katettiin Suomen sähkönkulutuksesta noin 7 prosenttia.

Tutustu tarkemmin Suomen tuulivoimatilastoihin Tilastot-sivulla.

STY:n hankelista - suunnittelussa olevat hankkeet

STY:n vuosittain suorittaman tuulivoimahankkeiden kartoituksen mukaan helmikuuhun 2020 mennessä Suomessa oli julkaistu tuulivoimahankkeita 18 500 megawatin (MW) edestä. Merelle suunniteltujen hankkeiden osuus on noin 2 700 MW.

Suomeen suunnittelussa olevat hankkeet. (päivitetty 2/2020). Listan tiedot on päivittänyt Etha Wind.

Kartalle sijoitettuna Suomen tuulivoimahankkeet ovat nähtävissä Etha Windin verkkosivuilla osoitteessa http://ethawind.com/map/

Rakenteilla olevat hankkeet

Suomessa on julkaistu useita tuulivoimainvestointeja, joissa rakentaminen on jo käynnissä. Osa hankkeista rakennetaan ilman tukea, osa hankkeista voitti uusiutuvan energian kilpailutuksen. Nämä hankkeet löytyvät listattuna tästä excelistä. (Päivitetty 27.4.2020)

Toiminnassa olevat tuulivoimahankkeet

Tästä excel-tiedostosta löydät kaikki Suomeen 1991 - 2018 rakennetut tuulivoimalat. Mikäli voimala on purettu, on sarakkeessa J arvo 0, ja purkuvuosi näkyy sarakkeessa K.