Twitter Facebook LinekdIn Instagram
Twitter Facebook LinekdIn Instagram

Tietoa meistä

Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY) on tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka kokoaa yhteen tuulivoima-alasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja. Vuonna 1988 perustettu yhdistys jakaa tietoa, ja tukee tuulivoima-alan kehitystä ja toimintaa Suomessa. Yhdistyksellä on neljä työntekijää, joiden pääpaikka on Jyväskylässä.

STY:n visiona on

Rakentaa suomalaisille puhdasta ja turvallista omaa energiantuotantoa.

Työllistää luomalla kotimaista kannattavaa uusiutuvan energian liiketoimintaa.

Toteuttaa puhtaampaa huomista jo tänään.

Jäsenyys

STY:n jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Tällä hetkellä yhdistyksellä on yli 180 henkilöjäsentä sekä yli 140 yritys- ja yhteisöjäsentä. Jäsenyritysten kirjo on laaja: voimala- ja komponenttivalmistajista hanketoimijoihin, laki- ja konsulttitoimistoista kuljetus- ja nostoyrityksiin. Joukossa on myös kuntia ja oppilaitoksia. Jäsentensä tuella STY on tuulivoima-alan johtava ja näkyvä vaikuttaja.

STY:n jäsenet saavat ensikäden tietoa ajankohtaisista asioista ja pääsevät yhdistyksen kautta vaikuttamaan uusien toimintatapojen ja -linjausten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jäsenet saavat näkyvyyttä verkkosivuilla ja yhdistyksen toimittamassa Tuulivoima -lehdessä. Yhdistyksen tapahtumat ja jäsenillat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia tiedonhankintaan ja verkostoitumiseen alan toimijoiden kesken. STY:n jäsenenä olet viemässä suomalaista tuulivoima-alaa kohti tulevaisuuden tuulia!

Tutustu yhdistyksen jäsenetuihin ja jäsenmaksuihin täältä.

STY:n hallitus

Yhdistyksen hallitus kokoontuu vuosittain kahdeksasta kymmeneen kertaan keskustelemaan tuulivoiman edunvalvonnasta, ajankohtaisista asioista sekä tekemään päätöksiä yhdistyksen toiminnasta. Hallituksen lisäksi yhdistyksellä on kolme valiokuntaa, jotka käsittelevät asioita esimerkiksi teknisestä tai edunvalvonnallisesta näkökulmasta. Vuosikokous järjestetään keväisin maaliskuun tienoilla.

Vuoden 2019 hallituksessa toimivat:

Puheenjohtaja Marja Kaitaniemi, Neoen (Pentti Itkonen, Ilmatar Windpower)

Varsinainen jäsen (henkilökohtainen varajäsen)

Veli-Pekka Alkula, Ramboll Finland Oy (Marko Olli, Ramboll Finland Oy)
Piia Heikkinen, TuuliWatti Oy / Åf Pöyry Oy (Maija-Leena Oinonen, Åf Pöyry Oy)
Karoliina Joensuu (vpj), henkilöjäsen (Laura Leino, Asianajotoimisto HPP Oy)
Marja Kaitaniemi, Neoen Renewables Finland Oy (Pentti Itkonen, Ilmatar Windpower Plc)
Paula Kohvakka, Nordex Acciona Windpower (Esa Holttinen, henkilöjäsen)
Aapo Koivuniemi, ABO Wind Oy (Eeva-Maria Hatva, Element Power Finland Developments Oy)
Teemu Loikkanen, OX2 Wind Finland Oy (Joni Alasaari, Bladefence Oy)
Heikki Peltomaa, wpd Finland Oy (Tero Elo, wpd Finland Oy)
Seppo Savolainen, Megatuuli Oy (Lauri Lammivaara, Megatuuli Oy)